FILLING
1 mangkuk isi ayam-agak2
10 ekor udang-cincang halus
3 batang daun bawang-hiris nipis
1 ulas bawang putih-ela parut
1 sudu besar soy sauce
2 sudu besar corn flour
1/2 tin water chestnut-cincang
1/2 batang carrot-cincang
sebiji telur
garam
serbuk lada sulah
wanton skin dan air
CARA2
-gaul semua bahan2 diatas
-kemudian pecahkan telur dan kacau rata
-letakakn filling dalam kulit wantan, gamkan dengan sedikit air
-deep fry / rebus hingga masak
sup wantan (wanton) ayam la sodappp!!!
ReplyDeletebestla dpt wat wanton snirik..kite slalu bli yg readymade nyer..
ReplyDeletenampak photo tu cam best je...
ReplyDeletemmmm...
;p
mmm... mmg duk kat doha ke?
ela, akak pong selalu wat pakai kulit popia jer... huhuh...
ReplyDeleteUiikkss... pasal masak mmg eiba tabik spring kat ela... Best laaa... kalau da minat semua jadik kan??? Tapi yang eiba nie...selalu ader penyakit M jangan mimpi laaa....hikhikhik....
ReplyDeleterajin betul ela ni...
ReplyDeletesalam dik
ReplyDeletewaaaaaa nampak sedap sgt fried wantan nieh .. tertelan air liuq akak haaaaaa
huhuhu kena cuba nieh ..