jom klik

Sunday, July 17, 2011

DEEP FRIED FISH WIF GINGER N GARLIC

ngeri pulok tgk gg ikan ni closeup...macam jaws eheheh...tajuk panjang mcmlah apa ek..rupanya ikan goreng jer pun...kat atas tu halia n bawang putih mayang..goreng asing, tabur jer le kat atas ikan.i saw dia kat indochine kitchen few days ago..nampak cam sedap n cantik la sket bila nak hidang kat hubby ikan goreng..takdalah togel jer erk...best sbb ela mmg suka ngan ginger n garlic.....

ni pulak masak yg paling senang n sedap..jimat masa n tenaga...lemak tauge my mom's style hehehhe.


bahan2

semangkuk tauge

selabu bawang besar belah 6

setangkai cili merah potong memanjang

seekor ikan rebus n ambik isi

semangkuk santan

garam

gula


cara2

masuk jer semua bahan2 dalam periuk

kacau sekali sekala hingga masak..



1 comment:

  1. hahaha..jaws pun tak pe kan? ini lah orang kata"goreng pun sodap" nak2 makan dgn nasi panas..x pun "nasi lemon"hehehe promote blog pulak!peace ;)

    ReplyDelete