1/2 kg hati lembu potong besar bersihkan guna tepung gandum
1/2 cawan santan pekat
garam
gula
sedikit kerisik
1 keping asam keping
1 sudu besar cili mesin
1 sudu besar cili mesin
Bahan kisar
6 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
3 hiris lengkuaS
3 hiris halia muda
rempah
3 sudu besar rempah gulai cap rose
3 susu besar rempah masak cap rose
3 susu besar rempah masak cap rose
CARA2
1. campurkan rempah gulai, bahan kisar dan cili, jadikan pes
2. gaul bersama hati dan secawan air
3. masak hati biar mendidih n empuk
4. masukkan santan pekat, asam keping n kerisik...
5.masuk minyak, garam n gula ..biar kuah pekat
1. campurkan rempah gulai, bahan kisar dan cili, jadikan pes
2. gaul bersama hati dan secawan air
3. masak hati biar mendidih n empuk
4. masukkan santan pekat, asam keping n kerisik...
5.masuk minyak, garam n gula ..biar kuah pekat
No comments:
Post a Comment