tak nyempat2 nak makan. masak habis....masak lagi habis lagi... |
ni rupa sotong katak deh.. ikan selar kuning tu faveret cikla |
Kalau nak guna sotong biasa pun ok jugak...sama ajer end resultnya tu............
gambo dlm kuali yer |
BAHAN-BAHAN
sotong katak-bersihkan, buang kulit luar dan potong (finger sizes), basuh dan toskan
serbuk lada putih
garam
1 biji telur-pukul sikit ajer
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung beras
1 sudu kecik baking powder
CARA-CARA
-campurkan sekali tepung gandum, tepung beras dan baking powder-kalau nak pedas leh tambah serbuk cili
-sotong yg dah ditoskan digaul bersama lada sulah dan sedikit garam
-celup sotong tadi dlm telur
-celup lagi dlm tepung, goyang2 sikit supaya tepung rata
-kemudian, lehlah goreng hingga masak
-siap, cicah sos mmg sedap
No comments:
Post a Comment